Vrijblijvende offerte aanvragen 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras luctus varius tortor. Morbi faucibus ultricies sollicitudin.

Glasparelstralen

  • Glasparelstralen op locatie
  • Glasparelstralen in onze eigen werkplaats

SMD straal beschikt over een grote glasparelcabine.

Veel glasparel gestraalde onderdelen worden bijvoorbeeld gebruikt in de machinebouw. Vooral voor machines in de voedingsmiddelenindustrie is glasparelen een zeer veel toegepaste methode. Maar ook particulieren kunnen bijvoorbeeld houten meubelen laten verfraaien of glas laten matteren. 

Welke ondergronden kun je stralen met glasparels?

Glasparelstralen is een vorm van zandstralen die zorgt voor een fijne, zijdeachtige structuur en is geschikt voor specifieke ondergronden en materialen:

RVS en lichtmetaal

Zandstralen met glasparels wordt vooral toegepast op RoestVastStaal (RVS) en lichtmetaal zoals aluminium (denk bijvoorbeeld aan gecorrodeerde lichtmetalen velgen). Het is een straalmethode waarbij niet met straalgrit, maar met fijnere glasparels wordt gewerkt.

Hout en glas

Ook wordt glasparelen gebruikt om speciale effecten op houten meubelen en glas te verkrijgen. Hout is na het stralen bijvoorbeeld lichter van kleur en de houtnerf wordt duidelijker zichtbaar, met als gevolg een natuurlijker uiterlijk. Het effect op glas is dat een soort matglas wordt verkregen, bijvoorbeeld voor privacy verhogende doeleinden. Maar ook in detail, als het bijvoorbeeld gaat om het stralen van bedrijfslogo’s en figuren.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van zandstralen met glasparels?

  • Vuil wordt verwijderd
  • Er treedt zichtbare verfraaiing op
  • De aanhechting van nieuw vuil wordt verminderd
  • Het oppervlak wordt verhard
  • Eventueel direct verder te bewerken met bijvoorbeeld een coating
Offerte aanvragen

STRALEN EN COATEN

Vervang wat stuk is niet zomaar. Informeer eerst bij SMD. De kans is groot dat wij uw bedrijfsmiddelen tegen een fractie van de kosten beter kunnen maken, zodat u snel en voordelig weer aan de slag kunt.

Reparatie en onderhoud petrochemie
Waterzuivering
Reparaties en sealings voor de olie- en gasindustrie
Papierfabrieken
Energiecentrales
Slijtage
Reparatie en onderhoud in de scheepsbouw